Wintersport Zweisimmen bij Chalet Kristall

Het skigebied «Gstaad Mountain Rides», dat zich van Zweisimmen via Schönried tot aan Gstaad uitstrekt, geeft 250 km pistepret (met snowpark). Wintersport Zweisimmen betekend en is een knus en pittoresk dorp waar de wintersporter zich snel thuis zal voelen. Eén van de voordelen die het dorp te bieden heeft is de gondelbaan die vanuit het centrum vertrekt naar de top van de Rinderberg. Skiën van dorp naar dorp is in veel variaties mogelijk, maar ook de talrijke (berg)restaurants bieden volop gelegenheid tot genieten.

De Montreux – Berner Oberland – Bahn (trein) verbindt Zweisimmen met de dalstations van de skiliften van de ski-arena Gstaad Mountain Rides. Het sneeuwzekere bergplateau Sparenmoos beschikt over 38 km langlaufloipes en is bovendien vertrekpunt van de 7 km lange rodelbaan die omlaag naar Zweisimmen loopt. Talrijke winterwandelpaden zorgen voor nog meer afwisseling, zodat ook de wandelaars aan hun trekken komen.

Bekijk hier de livecam van de Rinderberg in Zweisimmen.

Verlichte pistes

Sinds enkele jaren is er een verlichte piste vanaf het middelstation tot in het dal. Meestal, afhankelijk van de sneeuwconditie, gaat de piste één keer per week in de avond open. Tegen een kleine vergoeding kan je daarvan gebruik maken. Een ervaring op zich.

Highlights Wintersport Zweisimmen

Ligging

Zweisimmen ligt dicht bij Lenk/Adelboden en Gstaad. Met de auto, bus of trein ben je daar zo en er zijn er mogelijkheden om je skipas op te waarderen om zo toegang te krijgen tot de andere skigebieden. De trein kan goed gebruikt worden om op andere plaatsen in het skigebied Gstaad Mountain Rides te komen. Zweisimmen heeft een eigen station en met de meerdaagse skipas is het gebruik gratis tot 18.00 uur en binnen het skigebied van Gstaad Mountain Rides.

Pistekaart Zweisimmen

Bekijk hieronder de actuele pistekaart van Zweisimmen om je alvast te oriënteren op alle liften en afdalingen van het skigebied.

KLIK OP DE PISTEKAART VOOR EEN GROTER BEELD.

Zweisimmen-Ski-Piste-MapReserveer nu uw wintersport

Reserveer nu uw wintersport. De bergen...de sneeuw en de schone lucht.