Zomer in Zweisimmen

Geniet van Zweisimmen in de zomer met onder andere bergwandelingen, mountainbike-tochten, dagtripjes met de trein of gewoon in het zonnetje op het balkon van ons appartement. Het knusse dorp in het Berner Oberland is de toegangspoort tot de wereldberoemde regio Gstaad-Saanenland. Zweisimmen is bovendien het vertrekpunt van de Montreux-Berner Oberland Bahn (trein), die door een prachtig afwisselend landschap naar Montreux aan het meer van Genève rijdt.

Zweisimmen ligt in een breed zonnig dal en is 1 van de tien dorpen die de regio Gstaad-Saanenland vormen. De gondelbaan Rinderberg gaat direct vanuit het dorpscentrum naar 2000 meter hoogte. Vanaf het bergstation is het mogelijk om op hoogte te wandelen naar onder meer Saanenmöser, Schönried en St. Stephan, maar ook wandeltochten naar Lenk en Gstaad zijn mogelijk. In Gstaad kan men zich een inkijkje verschaffen in de wereld van de (film)sterren en sterretjes die hier graag hun vakanties doorbrengen.

Het wandelparadijs rond Zweisimmen biedt meerdere themawandelpaden, zoals de Obersimmentaler Hausweg, die tot het bewonderen van de prachtige Simmentaler boerenhuizen uitnodigt. Tot de klassiekers hoort ook een wandeltocht of uitstapje op de mountainbike naar de idyllische Seebergsee en/of verder richting Stierenberg. Daar wacht de bezoeker bij het bergrestaurant een warm bad in een houten tobbe. Vier hoogtewandelingen met fantastische uitzichten, talloze wandelroutes, maar ook een wandelpad naar het einde van het Simmental naar het Bergdorp Lenk vormen het brede wandelaanbod in Zweisimmen.

Als alternatief biedt zich wat pret op de step aan: op twee verschillende routes rolt men op een met bijzonder sterke remmen uitgeruste step van de berg het dal in. Maar ook Mountainboarden is mogelijk. Verscheidene fiets- en mountainbikeroutes, o.a. het downhill-traject op de Rinderberg, ronden het zomeraanbod af.

 

 

 

Highlights

  • Obersimmentaler Hausweg – inkijkje in de timmermanskunst aan de prachtige Simmentaler huizen met houtsnij- en schilderwerk.
  • Steppret – op een speciale step een keertje van de berg af het dal in rollen.

Geniet van de prachtige natuur rondom ons appartement

Van sportieve wandel of fietstochten tot relaxen in het zwembad of wellness